Spidskålslasagne

2. december 2018

Follow my blog with Bloglovin

Glædelig 1. søndag i advent. Jeg håber, at du er vågnet op til hygge og julestemning. Jeg er vågnet op til noget så luksusagtigt, som en kæmpe bunke tomme flyttekasser, der kalder på mig for at blive kørt på forbrændingen. Ja altså vi kan sgu da hurtig slå fast, at livet som voksen på nogle punkter stinker lidt :). Men der er nu noget så rart, når det er overstået.

Jeg ved godt at julen er fyldt med søde sager, varme og fede retter og andet lækkert. Men det er nu altså også ret rart nogle gange at få noget som er lidt mere grøntsagsfyldt end en sild med karrysalat ovenpå. Derfor skal du i dag have nok den mest populære MK opskrift (ud over mine snickers ;)), som flest campere har lavet. Nemlig opskriften på min spidskålslasagne. Det kunne jo være, at du ikke har smagt den endnu.
Den er super let at lave, og du kan skifte oksefarsen ud med kyllingefars, hvis du ikke spiser rødt kød. Så skal du bare lige smide lidt ekstra krydderier i.

 

Opskriften er fra min 2. bog MK Bootcamp, som også er den mest solgte bog jeg har lavet. Men hvis du ønsker en af mine bøger, så kan du i dag vinde en af dem inde på min instagram lige her.

Billede fra min 2. bog MK Bootcamp som udkom i december 2013

Her får du opskriften.

Spidskålslasagne

Til 4 personer

Kødsauce
2 løg
1 tsk kokosolie
400 g hakket oksekød (maks. 10 % fedt)
¼ tsk chili
2 fed hvidløg
1  tsk salt
¼ tsk peber
4 tsk basilikum
3 tsk oregano
2 tsk kakaopulver
50 g soltørrede tomater
1 dåse (140 g) koncentreret tomatpuré
1 dåse (400 g) flåede tomater
Evt 1 tsk harbamara eller 1 boullion (kan undlades)

Andet
300 g spidskål
1 tsk olivenolie til at smøre fadet i
200 g revet ost (gauda, emmentaler, mozarella, cheddar eller andet)
1 tsk stødt muskatnød

Hak løget fint, og steg det i kokosolien, indtil løget er gyldent. Kom herefter oksekødet i blandingen, og svits det, til det er brunt. Skær de soltørrede tomater ud i tynde strimler og kom dem ned til køddet sammen med alle  krydderierne og rør rundt et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og flåede tomater samt evt. boullion. Hvis kødsovsen virker for tyk, så kom lidt vand i. Lad blandingen stå og simre, mens du forbereder spidskålen.

Snit spidskålen i fine strimler, og smør et ildfast fad med rapsolien. Kom herefter 1/3 del af oksekødssovsen i bunden af fadet, drys 50 gram ost over og herefter halvdelen af spidskålen. Kom herefter igen 1/3 del af kødsovsen i fadet, 50 gram ost, ½ tsk muskatnød og resten af spidskålen. Kom til sidst den sidste kødsovs over spidskålen – det er vigtigt, der er nok til at dække alt spidskålen, drys den sidste ½ tsk muskatnød over, og kom resten af den revne ost over.

Bag lasagnen i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-14 min. Lad lasagnen køle lidt af, inden du spiser den.

Voila lyder det ikke let?
Og husk at der jo altså ikke er længe til at vi kører første MK camp i 2019. Du kan læse mere om den her.

Go´søndag og glædelig advent

Xx Michelle

6 Kommentarer

  • Svar
    Birgit Hansen
    2. december 2018 at 19:41

    Den lyder rigtig lækker. Den vil jeg prøve næste gang der står lasagne på Menuen.👍.

    • Svar
      MichelleKristensen
      4. december 2018 at 17:27

      Jaa håber du kan li´den 🙂

  • Svar
    Charlotte
    2. december 2018 at 19:47

    Skal prøves 👌🏾 Er det mig, eller kan jeg ikke finde mængden af herbamare?

    • Svar
      MichelleKristensen
      4. december 2018 at 17:27

      Det er 1 tsk 🙂

  • Svar
    Lis
    10. december 2018 at 16:09

    Hej Michelle
    jeg havde i sidste uge printet denne opskrift, og der var den angivet til at være til 8 pers., nu er den til 4 ??
    … kan godt være jeg er lidt tungnem, men kan ingen steder se, at der står noget om en mængde på herbamare ?

    mhv
    Lis

    • Svar
      MichelleKristensen
      11. december 2018 at 8:22

      Der kan ske fejl og det gjorde der ved portionsmængden :). Harbamara er 1 tsk. Håber du kan li´den

Skriv en kommentar