Pandekager og cremet skyr i Go´Morgen DK

23. januar 2019

I går var jeg i Go´Morgen DK for at tale om hvor vigtig din morgenmad er, og hvordan du kan lave en lækker, sund morgenmad på nul-komma-fem. I dag skal du have opskrifterne.

Morgenmad er et vigtigt måltid. I min verden faktisk det vigtigste måltid. Det er nemlig det måltid, som skal give dig energi til resten af dagen, sikre dig en god mæthed og et stabilt blodsukker. Dog er det en stor skrøne, at du skal spise din morgenmad indenfor de første 30 min efter du er stået op. Spis når du er sulten, men når du så er sulten, så er det en virkelig god idé at have en sund og nærende morgenmad ved hånden.

Den første morgenmad jeg viste var frostgrøntsager på panden med 2 æg, salt og peber. Den er super let at lave, og er god til dig, der gerne vil øve dig i at spise flere grøntsager fra morgenstunden af.

Derudover lavede jeg hytteost pandekager og cremet skyr. Hvis du kører efter de slankende MK Principper, så kan du erstatte 2 af de 3 spsk havregryn med 1 spsk fiberHUSK. Her kommer opskrifterne og her kan du se det indslag, hvor jeg laver pandekagerne og den cremede skyr.

Hytteost pandekager

Til 1 pers

2 store spsk. hytteost med top
2 æg
3 spsk. havregryn
Et drys salt
1 tsk. akaciehonning eller et drys stevia, max sød
1 tsk. kanel
Olie til stegning

Topping

1 æble

Pisk hytteost, æg og havregryn sammen med salt, honning og kanel. Steg 5 klatter på en pande med lidt fedtstof på. Det er vigtigt, at du har en god tålmodighed her. Hvis du vender pandekagen for hurtig, så falder den fra hinanden. Skal ca. have 1-2 min på hver side ved middelvarme.

Spis med et æble i skiver til.
Du kan lave pandekagerne salte ved at droppe honning og kanel.

Creme skyr med frosne blåbær

1 pers
200 g skyr
1 spsk. mascapone
2 dl med top frosne blåbær eller frosne vindruer
Evt. et drys stevia eller akaciehonning
Et drys vaniljepulver eller kanel

Rør skyr og mascapone sammen med krydderierne. Kom det i en bøtte og rør blåbær derud i. Tag fx. bøtten med på arbejde.

Topping
Hvis du ikke kører efter de slankende MK principper, kan du tage 3 spsk müsli og komme ovenpå. Vælg et mærke med nøglehulsmærke på pakningen.

Tip

Det frosne frugt holder skyr koldt så du kan transportere det til kontoret uden det bliver klamt. Når blåbær tør op siver der lidt væske ud fra blåbær der giver smag i skyren. Smager lækkert!

Det var alt fra mig. Jeg er landet i Riga, hvor jeg er ovre med et spændende projekt. Pt sidder jeg i sengen og skal snart til at gøre mig klar til at komme ud og spise med folkene herovre. Så jeg må nok hellere få lettet rumpetten og komme afsted.

Xx Michelle

2 Kommentarer

 • Svar
  JettevWinsløw
  30. januar 2019 at 17:32

  Hej Michelle
  Har i dag prøvet dine pandekager med skyr og ja de er svære at vende. Jeg skulle være smart og bruge min blini pande, den er af støbejern og nupret indvendig og det var umuligt at få dem af trods, der var kommet olie i hullerne. Så ikke hvad du stegte dem på, men formentlig i en non stick pande.Til den sidste kom jeg lidt bagehusk i dejen og det holdt den sammen , men hjalp ikke på slip . Er ellers meget glad for dine tv udsendelser og har brugt flere af dine opskrifter. Med venlig hilsen Jette Winsløw Ernærings og Husholdningsøkonom.

  • Svar
   MichelleKristensen
   1. februar 2019 at 11:13

   Hvor ærgerligt. De virker her hos mig og ved mine campere men de skal have svag varme i noget tid før de vi vendes 🙂

Skriv en kommentar