Mine juletraditioner

22. december 2018

I dag venner! Så sker det simpelthen at jeg drager mod det nordjyske for at holde en dejlig juleferie i en lille uges tid. Det glæder jeg mig simpelthen så meget til. Dels fordi jeg har arbejdet som en gal de sidste uger med at få nogle nye projekter klar – bl.a. den nye app, hurra! Og så er der jo bare mange sociale arrangementer i december. Jeg tror sgu aldrig jeg har set så lidt serier eller tv, som jeg har i december og DET skal jeg tage revanche på, når jeg lander i Nordjylland.

Vi har nogle ret stærke juletraditioner i min familie. Det er noget af det jeg faktisk godt kan li´ ved min juleferie. Alt er som det altid har været, eller i hvert fald mere eller mindre altid har været. Med en hverdag hvor mit tempo er højt, mine dage aldrig minder om hinanden, og hvor jeg ofte ikke ved 100% hvad der sker i morgen, så er det noget så afslappende for mig at komme hjem til jul, hvor tingene kører som de altid har gjort. Med familiehygge og hyggelige traditioner, som er meget faste.

Den 22. december om aftenen laver vi altid konfekt. Marcipanbrød, havregrynskugler, brændte mandler, cornflakestoppe o.a. Der bliver produceret til den helt store guldmedalje, imens vi hører gamle julesange. Vi laver altid for meget. Engang spiste vi virkelig meget julekonfekt, men vi er blevet noget bedre til at stoppe, når vi har smagt et par stykker i stedet for at spise som om vi aldrig fik noget at spise igen. Det er faktisk meget det, der kendetegner min jul nu sammenlignet med tidligere, hvor jeg kunne tage 4 kilo på i december måned. Før spiste jeg mig altid overmæt. Nærmest som om jeg frygtede, om jeg overhovedet fik noget at spise igen. Og det gjorde jeg så dag efter dag. Den dag i dag kan jeg ikke li´ at spise mig overmæt. Maden smager ikke godt, når jeg er mæt og jeg får bare ondt i min mave. Det giver jo heller ingen mening at gøre det. Jeg tror, det er en af de vigtigste ting, jeg har lært mig selv de sidste år – at spise når jeg er sulten og stoppe, når jeg er behagelig mæt. Nogle gange kikser det, men for det meste holder det, og det er noget jeg går meget op i at lære mine online campere.

Konfekten sidste år. Chokoladebar med gurkemejedrys

Når konfekten er i hus, lander vi altid om aftenen med at se Alene Hjemme i NYC. Det er en af de hyggeligste julefilm jeg kender.

Den 23. dec pynter vi juletræet. Min søster og jeg har lagt lange protester for at bevare det helt gamle julepynt. Jeg er ikke til de der top moderne juletræer, som ikke fortæller en historie, når man ser på pynten. Jeg kan godt li´at der er pynt fra dengang jeg var barn, at alle ting ikke passer til hinanden og ja – det må også godt være lidt overfyldt.

Juletræet fra sidste år

Om aftenen spiser risengrød til aftensmad, drikker juleøl og ser Far til 4 i byen om aftenen samt spiller spil eller andet hyggeligt. Og så snakker vi jo også bare forbandet meget. Når man bor 4 timers kørsel fra sine forældre, og ikke har et 8-16 job, så er det jo ikke meget jeg ser dem i løbet af et år. Så når vi endelig er sammen, så skal alt vendes, den ene far vits efter den anden skal fyres af…..og det bliver den også. Det er min far ret så god til :)!

Den 24. dec starter min far, søster og jeg med at løbe en tur inden morgenmad. Det har vi gjort 4 år i træk nu.

Imens forbereder min mor en overdådig brunch med smoothies, sunde pandekager og boller. Vi spiser brunch så sent, så vi kan hoppe frokosten over og være ekstra sultne til aftensmaden. For den er VIGTIG! JØSSES jeg elsker maden juleaften! Kl 14.00 kører vi op efter Smøgdronningen, som skal holde jul med os.
Kl 16.00 hopper vi i kirken, siger glædelig jul til resten af Aars by og jeg får set mange af mine gamle skolekammerater, som også er hjemme for at holde jul med deres familie. Det er så hyggeligt!Og ja – så går resten af aftenen med en god julemiddag, kamp om mandlen, sang om juletræet, åbning af pakker, sjusser og spil.

Den 25. dec holder vi julefrokost oppe hos Smøgdronningen og har en tradition for at starte den med en vinterbadetur, for dem der har lyst. Resten af dagen foregår ved bordet, hvor der indtages sild, snaps og andet godt.

Den 27. dec ringer det ind til arbejde og salatlivet igen og på det tidspunkt glæder jeg mig også enormt til at sige farvel til julemaden og hej til de lette grøntsagsfyldte måltider.

Jeg vil opfordre dig til at slappe af med sundheden over julen. Nyd de dejlige juletraditoner, spis til du er behagelig mæt og husk, at du måske også kan spise nogle af lækkerierne dagen efter. At den chokolade der findes i en julekalender ofte bare en helt almindelig mælkechokolade, som du også kan få alle årets andre måneder.

Rigtig glædelig jul til dig og dine kære.

Xx Michelle

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar