Hjemmelavet værtindegave #1

25. januar 2019

Det mest dyrebare du og jeg kan give dem vi holder af, det er vores tid. Vi har alle så travlt og knap nok tid til at se hinanden eller gøre gode ting for os selv.
Faktisk er noget af det bedste folk kan give mig hjemmelavede gaver. Hvor jeg ved, et menneske har siddet og brugt deres tid på mig og tænkt, at jeg ville blive glad for gaven.
Derfor skal dagens blog handle om hjemmelavede, sunde værtindegaver. Som også er virkelig hyggelige at lave sammen med veninderne, børn eller din mor/datter. For når alt kommer til alt, så er der altså noget over at lave kreative ting sammen i stedet for hele tiden at stene fjernsyn sammen.

Nedenunder er der nogle bud på hvad jeg selv kunne finde på at have med som værtindegaver, når folk er så pokkers søde at invitere mig på mad. Nogle gange har man lidt travlt i hverdagen, og så er det altså lækkert hvis der bliver kræset lidt om én.

Her har jeg lavet min æblegranola. Den er fra min første 4-ugers kostplan, og den er så god så god! Jeg bruger den selv ovenpå mine smoothie bowls.

Ingredienser

700 g. æblemos

1 tsk. vaniljepulver

2 tsk. kardemomme

4 tsk. kanel

1 knsp. stevia, Max sød (kan udskiftes med 2 spsk akaciehonning)

200 g. grofthakkede mandler

120 g. grofthakkede pekannødder (kan udskiftes af 120 g. græskarkerner)

120 g. græskarkerner

2 dl. hørfrø

Bland æblemos og alle krydderierne sammen. Hak nødderne. Bland mos, nødder og kerner sammen. Kom blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 1,5 time (rør hvert 20. minut). Blandingen skal være helt tør, inden du tager den ud af ovnen. Ellers mugner den for hurtig. Den skal køle af før du kommer den i glas.

Dém her er jeg især vilde med. De smager dejligt af hindbær, og har en snert af citron, og så er de også bare virkelig flotte at se på. Og så er jeg endnu mere vild med at de kan holde sig i køleskabet i ca. 2 uger.

Ingredienser
125 g. mandler
150 g. dadler (husk at tage stenene ud)
Skal fra en økologisk citron
1/4 tsk. vanilje
3 spsk. frysetørrede hindbær (8 g.)

Topping 
2 spsk. frysetørrede hindbær (kan undlades)

Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter, og lad dem derefter afkøle. Kør mandler, hindbær, citron og vanilje i foodprocessoren til en fin struktur, og kom herefter dadler i foodprocessoren. Kør det hele sammen  til en ensartet masse. Hak hindbærrene, som du skal bruge til topping, i mindre stykker. Form kuglerne og rul dem i hindbær.

Voilá – så er der skønne værtindegaver. Jeg har puttet begge i sylteglas og kommet nogle fine stofstykker ovenpå, som jeg fandt i Søstrene Grene. Kortet er peppet op med lidt perler. Vigtigt at kuglerne kommer på køl.

Som sagt er æblegranolaen fra min 4 ugers kostplan. Hvis du skal “flotte” dig lidt ekstra, så kunne du jo købe en kostplan med til gaven. Eller købe den til dig selv :). Den indeholder al info om MK principperne og en masse skønne opskrifter samt et komplet 4 ugers kostprogram. Du finder den her.

Hindbær bliss’en er fra min e-bog “33 søde pauser”, som er fyldt med dejlige opskrifter uden raffineret sukker. Du kan klikke den hjem her.

Rigtig god fornøjelse med jeres hjemmelavede værtindegaver.

Xx Michelle

2 Kommentarer

 • Svar
  Gitte
  2. februar 2019 at 13:25

  Mener jeg så i Go morgen Danmark at du lavede crumble kage med blommer men kan ikke finde opskriften på Go morgen

  • Svar
   MichelleKristensen
   4. februar 2019 at 22:05

   Det kan jeg ikke huske jeg har lavet :-S. Måske jeg har en genganger derinde 🙂

Skriv en kommentar