Avocado chokolademuffins

27. november 2018

Det er en gammel sag af en opskrift, som jeg i dag hiver frem. Ja faktisk havde jeg helt glemt, at den fandtes indtil en af mine veninder serverede den for mig for et par uger siden (ja mine veninder er godt opdraget, haha). Det førte til, at jeg selv lige måtte lave dem forrige weekend (fordi jeg havde glemt hvor gode de var :)), og du skal ikke snydes for opskriften.

Jeg lavede opskriften til min aller første bog ‘ Spis og træn efter din kropstype’. Den indeholder ingen form for raffineret sukker eller mel, men der derimod rig på sunde fedtsyrer og antioxidanter fra den mørke chokolade. Og så kan du lave dem ret julet i smagen ved at tilføje nogle af julens krydderier.

Her får du opskriften.

Avocado chokolademuffins

Til 10 stk

3 avocadoer
1 moden banan
3 æg
150 g 85% chokolade
Skal af 1 øko appelsin (spis resten af appelsinen sammen med den creme jeg har skrevet nedenfor. Smager SÅ godt!)
1 tsk vaniljepulver (kan erstattes af 2 tsk kanel)
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 spsk fiberHUSK
1 spsk akaciehonning eller agavesirup
3 spsk kakaopulver

Kom avocado og banan i en foodprocessor og kør massen til en cremet konsistens. Kom herefter de resterende ingredienser i, og kør det hele sammen i et par minutter. Fordel dejen i 10 muffinforme og bag i ovnen ved 175 grader, varmluft i 25-30 min. Nemt, ik?

Du kan komme hakkede mandler i, hvis du gerne vil have lidt crunch. Du kan også kommer kardemomme, nelliker og andre krydderier, der smager af jul, i disse muffins.

Hvis du gerne vil toppe din muffin lidt ekstra i weekenden, så kan du komme en creme ovenpå, som jeg har lavet af:
2 dl skyr
1 dl mascapone
1 drys stevia, max sød
1 drys vanilje
Pisk eller blend massen sammen, kom evt i en sprøjtepose og lav et mønster du ønsker. Det smager virkelig godt! Jeg har drysset med bagte mandler for at få ekstra knas.

Til mine MK campere. I skal se dette som nydelse, hvis I skal tabe jer. Ellers kan I godt tage en enkelt til eftermiddagssnack et par gange/ugen sammen med en håndfuld grøntsager 🙂

Og nu vil jeg vende retur til flyttekasserne. Jeg glæder mig simpelthen så meget til at den her flytning er overstået, og at den bliver den sidste i mange, mange år (skriver jeg og frygter lidt at jeg fremprovokerer noget :)!

Go´tirsdag og forresten – de kan fryses :).

Xx Michelle

 

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar